Kasvomaski suojaa yskimisen ja aivastelun aikana viruksen leviämisen ympärillesi.

Valmistamme kasvomaskeja – Tilaa omasi nyt

Tilaa kasvomaskisi nyt – Postitamme tilauksesi vuorokauden sisällä

Valmistamme kasvomaskeja kovan kysynnän vuoksi! Kasvomaskit ovat ommeltu kaksikerroksisesta tiiviisti kudotusta puuvilla-polyesteri kankaasta, joka suodattaa pisaroita tehokkaasti. Kasvomaski istuu erittäin hyvin kasvoilla ja mielyttävä pitää päällä. Saatavilla eri värejä. Ostaessasi kankaiset kasvomaskit saat mukaasi myös kangasmaskin käyttöohjeet.

Toimi näin:

Tilaa kasvomaskit postilla itsellesi ja läheisillesi lähettämällä viesti nimelläsi ja kappalemäärällä numeroon 045-2713199. Laitamme tilauksesti postiin vuorokauden sisällä. Halutessasi, lähetämme kuvan värivalikoimasta. Hinnat 6 euroa kappale, minimi osto 6 kpl. (Postimaksu 3,50 euroa-6-20kpl) Postitilauksien maksu ainoastaan Mobile Paylla.

Voit myös ostaa kasvomaskisi suoraan Ompelimo Fixitistä, Niittykatu 1, 67100 Kokkola (Gigantin vieressä). Vältämme lähikontakteja; saat palvelua liikkeessä lasioven läpi.

Suojele muita – Käytä kasvomaskia

Kasvomaskia kannattaa käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, esimerkiksi kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. Kasvomaski saattaa vähentää hengitystie-eritteiden leviämistä ympäristöön, jolloin vähenee myös mahdollisuus siihen, että oireettomat viruksenkantajat levittäisivät virusta.

Ohjeet kasvomaskin käyttöön:

Erittäin tärkeää – Lue koko ohje ennen kasvomaskin käyttöä

Väärinkäytetystä maskista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kasvomaski ei ole henkilönsuojain. Kasvomaski ei anna käyttäjälleen varmaa suojaa koronavirukselta, mutta se voi suojata muita. Kasvomaskin avulla voidaan vähentää yskimisen ja aivastelun aiheuttamaa pisaroiden leviämistä ja siten suojata muita. Kasvomaskin käytöstä huolimatta noudata turvavälisuosituksia ja viranomaisten antamia ohjeita. Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita, noudata THL:n ohjeita.

Miten käytän kasvomaskia oikein?

1. Ennen ensimmäistä ja jokaista käyttöä: Keitä maskia 5 minuuttia vedessä pesuaineen kanssa tai pese maski pesukoneessa 60-asteen pesuohjelmalla.
2. Pese kätesi (ja/tai käytä käsidesiä) ennen kuin puet puhtaan maskin.
3. Älä koske kasvomaskiin kun se on ylläsi. Maskia ei saa ottaa välillä pois (esim. puhumisen ajaksi).
4. Jos kosket maskin pintaan käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi välittömästi.
5. Älä juo tai syö maskin käytön aikana.
6. Pese kätesi (ja/tai käytä käsidesiä) ennen maskin riisumista.
7. Riisu maski ottamalla takaa kiinni maskin nauhoista. Älä koske maskin kankaiseen etuosaan.
8. Pese kätesi (ja/tai käytä käsidesiä) maskin poistamisen jälkeen.
9. JOKA KÄYTÖN JÄLKEEN: Pese kangasmaski 60’C pesuohjelmalla tai keitä sitä 5 minuuttia vedessä. Kuivaa maski.
Milloin kasvomaskia kannattaa käyttää muiden torjuntatoimien lisänä?
Kasvomaskia kannattaa käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, esimerkiksi kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. Kasvomaski saattaa vähentää hengitystie-eritteiden leviämistä ympäristöön, jolloin vähenee myös mahdollisuus siihen, että oireettomat viruksenkantajat levittäisivät virusta.

Mitä haittaa kasvomaskista voi olla?
Likainen kasvomaski voi olla viruksen levittäjä. Jos päälle puettua maskia puetaan päälle edestakaisin – päälle ja pois, sen ulkopinnasta ja käsistä voi joutua epäpuhtauksia suojaimen sisäpuolelle ja hengityselimiin. Huono kunto, hengitystiesairaudet, sydän- ja verisuonitaudit sekä korkea ikä saattavat aiheuttavat sen, että hengityksensuojaimia ei välttämättä jakseta käyttää tai terveysongelmat voivat pahentua.

Ompelimo Fixit ei ota vastuuta maskista aiheutuvista haitoista. Käytät kasvomaskia omalla vastuullasi.

Lue lisää: http://www.ttl.fi, http://www.tukes.fi, http://www.thl.fi, http://www.stm.fi